Club IT


Bine ai venit în clubul IT!

Aici găsești informații despre cursurile extrașcolare din domeniul IT. Dacă vrei să înveți lucruri noi și interesante într-un mod interactiv, ești în locul potrivit.

Te pasionează domeniul IT și vrei să faci primii pași în această direcție?
Te întrebi cum funcționează electronicele din jurul tău (telefon, calculator, televizor și altele)?
Ai vrea să știi cum funcționează aplicațiile pe care le folosești zilnic pe telefon, calculator sau alte dispozitive?
Vrei doar să faci ceva distractiv?
Atunci clubul IT este locul potrivit pentru tine.

Programarea și proiectele IoT (Internet of Things) ajută la dezvoltarea gândirii abstracte și a logicii. Acestea te vor ajuta pe viitor chiar dacă nu vei lucra în domeniul IT.

În cursurile noastre folosim jocul Minecraft și microcomputerul BBC micro:bit pentru a prezenta conceptele de bază în programare și IoT. Ca să le programăm folosim platforma Microsoft MakeCode. Aceasta oferă un limbaj de programare vizual format din blocuri cu instrucțiuni care pot fi conectate între ele, special gândit pentru începători, cât și un limbaj de programare clasic bazat pe limbajul JavaScript.

Pentru mai multe detalii și pentru a te ajuta să alegi cursul potrivit pentru tine, vizitează secțiunea de contact și spune-ne ce te interesează!

Mai jos găsești cursurile pe care le oferim.


Curs introductiv de programare folosind Minecraft.

Minecraft este mai mult decât un joc. Microsoft l-a ales ca platformă educațională pentru toate domeniile tehnice, nu doar IT.
În acest curs vei învăța noțiunile de bază din programare. Vei afla cum "le spun" oamenii calculatoarelor să facă ceva util.
Ca să fie mai distractiv, vom programa lumea din Minecraft și un roboțel virtual care va face tot ce îi spunem.

Cursul este compus din 10 laboratoare de o oră și jumătate. Laboratoarele se desfășoară în grupe de cel mult 4 cursanți.
Fiecare grupă va avea un grup dedicat de WhatsApp în care cursanții vor putea discuta între ei subiecte legate de curs, exercițiile rămase pentru acasă, proiecte personale, etc. La nevoie poate interveni în discuție și trainerul.
Acest curs se adresează elevilor din clasele II-VIII.

Prețul cursului este de 1000 de lei (500 de lei înaintea laboratorului numărul 1; 500 de lei înaintea laboratorului numărul 6).

Dacă vrei să știi în ce grupe mai sunt locuri disponibile, contactează-ne!

Cerințe pentru înscrierea la acest curs: acest curs nu are cerințe speciale pentru înscriere. Oricine se poate înscrie.


În curând vom avea disponibil: Curs introductiv IoT folosind microcomputerul BBC micro:bit.

BBC micro:bit a fost creat de BBC special pentru a fi folosit în școlile din UK ca introducere în domeniul IT.

Cerințe pentru înscrierea la acest curs: la curs se pot înscrie numai cursanții care au finalizat cursul introductiv de programare folosind Minecraft.

Pentru rezervarea locului în grupă, trebuie achitat avansul aferent cursului respectiv la înscriere sau cel târziu în ziua de dinaintea laboratorului numărul 1. Dacă plata nu se face în timp util, nu există rezervare pentru grupa respectivă și trebuie așteptată formarea unei noi grupe.

Retragerea se poate face oricând pe parcursul cursului prin transmiterea acestei intenții către Cursuri și Meditații SAPIENT cel târziu în ziua de dinaintea următorului laborator. Contravaloarea laboratoarelor neefectuate începând cu următorul laborator va fi returnată dacă a fost plătită în avans.

Laboratoarele nu se recuperează. În situația în care cursantul nu se prezintă la un laborator, acesta primește planul lecției și lucrările de laborator aferente în format electronic. Folosind aceste materiale, cursantul poate recupera măcar parțial materia din laboratorul pierdut.

Pentru mai multe detalii și pentru a te ajuta să alegi cursul potrivit pentru tine, vizitează secțiunea de contact și spune-ne ce te interesează!